Камен Костов

Актьорско майсторство

Занятия: Индивидуално и групово

Град: София

Опит: 40 год.

Публикувана на: 15 ноември 2011

 

Методологията включва запознаване с основните характеристики на театъра като сценично изкуство, спецификата на езика и изразността на киното. Основен акцент са практическите занимания. Изхожда се от индивидуалните заложби, предразположение и предпочитания на всеки от участниците в заниманията.
Резултати: подготовка за кандидатстване в учебно заведение по изкуствата, придобиване на конкретни практически умения в съответното изкуство, реализиране на конкретна идея, създаване на театрален спектакъл, заснемане на кратка филмова форма.
Уроците се водят от Камен Костов - режисьор, продуцент и изпълнител.
тел: 0886/571 522; e-mail: kamkost@abv.bg; skype: kamkost

За мен

Завършил: НАТФИЗ “Кр. Сарафов” , кино и телевизионна режисура

ВИТИЗ “Кр. Сарафов”, драматична режисура

Режисьор в БНТ: автор и режисьор на документални филми, предавания с историческа, екологична, детска и публицистична тематика, магазинното предаване Формула 5 и др.

· 1986-1987- преподавател по актьорско майсторство и режисура в класа на проф. Елка Михайлова в НАТФИЗ

· Режисьор на над 40 театрални постановки в Драматичните театри в Стара Загора, Габрово, Ямбол, Пазарджик, Варна, Русе, Кърджали и др.

Постижения

Организатор и сътрудник на майсторските класове в София на проф. Михаил Борисов и композиторката Юлия Масалская от Москва; председател на Комисията по културата на “Либертас Бг”

· Председател на синдиката на изпълнителите и работещите в кино и телевизионната индустрии; зам. председател на НПО “Делфин”

· Продуцент и главно действащо лице във филма „Марксизмът:…”, премиера през май 2007 в кино „Одеон”, София

· Преводач и редактор за издателствата “Бард”, “Труд” и “Дамян Яков” и телевизиите Канал 1, bTV, Нова и др.; над 10 поддържащи роли в български кинопродукции и кинопродукции на Ню Имидж, Нимар и др.

· Председател на Българско шекспирово общество „Приятелите на Барда”

Коментари

Оценете преподавателя

Влезте с вашия акаунт, за да оцените преподавателя.