Райна Василева

пеене

Занятия: Индивидуални уроци

Град: София

Публикувана на: 26 август 2021

 

Индивидуални уроци по народно, поп и джаз пеене, за начинаещи и напреднали.
Ако Вие или Вашето дете, имате интерес към пеенето и смятате, че имате талант и искате да се развивате в сферата на музиката и да придобиете необходимите теоретични знания и практически опит, тук е мястото, където може да го направите.
Има възможност, уроците да се провеждат на английски език.
Цената се определя в зависимост от продължителността и честотата на уроците.


гр. София
Райони:
* ж.к. Дружба, Културен Дом Искър

За контакт:
тел: 0878/370070
e-mail: raina.vassileva@gmail.com
уеб сайт: https://raynavasileva.com/

За мен

Млад, амбициозен и иновативен преподавател, също така действащ и концертиращ музикант.

Постижения

Райна Василева е български вокален фолклорен/поп/джаз/ изпълнител и преподавател по пеене, пиано и музикална теория. Тя е певица, непрестанно търсеща новото, непознато, различното и е винаги готова да експериментира с различни стилове музика.

Родена е в Смолян, град, разположен в сърцето на планината Родопи, България. Започва да пее още от ранна детска възраст, вдъхновена от своя баща. Завършва музикалното училище „Добри Христов“ в град Варна, със специалност народно пеене и пиано.
Продължава обучението си в Софийски университет „Св.Климент Охридски“, със специалност народно пеене, пиано и музикална педагогика. Паралелно с обучението си в Софийски университет, тя посещава уроци по поп и джаз пеене и развива значително таланта си в тази насока. Понастоящем тя кара своята магистратура по поп и джаз пеене в Нов Български Университет.

Била е част от състава на един от най – популярните и именити хорови състави „Космически гласове“ , който е носител на голям брой музикални награди от цял свят.
Заедно със своя брат – Живко Василев, създават група OUTHENTIC, в края на 2012 година, където смесват български фолклор с елементи от джаз, фънк, поп, фламенко и уърлд музика.
През 2016 година представят първия си самостоятелен албум – „YesToday”

В сценичната биография на Райна, фигурират участия на различни български и международни форуми и фестивали, като:
Етно Фландърс 2013 (Белгия), Фестивал на изкуствата „Априлци вдъхновява“ 2014, Етно Суидън 2015 (Швеция), XII – то издание на „Европейска нощ на музеите“ 2016 (Сливен,България), Световната купата по Сноуборд, Банско 2017г., „Мини Джаз Фест“ 2017г.(Велико Търново,България), Гластънбъри Фестивал 2017 (Англия).
През 2013 година, тя става част от състава на Banda Del Padre, с които съчетават български фолклор с фламенко и испанска музика.
От 2015 година участва в проект, ориентиран към блус музиката, съвместно с “Blues History Band”.
Също така, тя е била е част от състава на вокална група Авигея и Иван Шопов.

Райна е освен изпълнител, също и преподавател, което й дава възможността да сподели натрупаните музикални познания и професионален сценичен опит.Тя е носител на множество международни награди и е участвала в някои от най – престижните музикални форуми в цял свят.
Колаборирала е с редица български и световно известни музиканти като: Ryan Leslie, Max Moya, Juan Garcia–Herreros, Roberto Quintero, Teddy Katzarova, Milcho Leviev, Stoyan Yankoulov, Dessy Dobreva, Ventsislav Blagoev, Georgi Andreev, Theodosii Spassov, Ivan Shopov, Chrtiane Karam и др.

Образование

2021 - 2023
Нов Български Университет, София (България)
Магистър по музика - Вокално изпълнителство - Поп и джаз музика

2012 - 2016
СУ „Св. Климент Охридски”, София (България)

Бакалавър - Музикален педагог (Пиано и Народно пеене)

2008 - 2012

НУИ„Добри Христов“,Варна (България)

Средно специално образование - Вокално изпълнителство -
българско народно пеене

Коментари

Оценете преподавателя

Влезте с вашия акаунт, за да оцените преподавателя.