Георги Марков, преподавател в Band House

Георги Марков

(Band House)

Преподава: Барабани

Град: София

Възраст: 40 г.

Пол: Мъж

 

Жоро Марков е роден в София, България през 1982 година.

Израства в музикално семейство и е откърмен с американски и британски рок, блус, фънк, соул, джаз и класическа музика. Сред по-ранните му влияния са Led Zeppelin, Queen ,Beatles, Deep Purple, Pink Floyd, Mahavishnu Orchestra, ELO, Mozart, Beethoven.

Започва да свири на барабани на десет годишна възраст. На петнайсет години вече свири в първата си група, а година по-късно реализира и първите си записи в студио. На седемнайсет се присъединява към рок групата Монолит, докато през уикендите забива с клубната банда Дърти Пърчиз в Суингин Хол.

През 2001г. Жоро заминава в САЩ, където работи учи и продължава активно да свири.
През 2004г. завършва музика в Highland Community College с отличие и записва да учи в University of Kansas със специалност Jazz Studies.

Там се обучава на музикална теория, хармония и солфеж и има уникалната възможност да свири и изпълнява с биг бенда и джаз комбото на университета, в продължение на две години. Успоредно с това Жоро активно участва в локалната музикална сцена и свири почти ежедневно с джаз, фънк и поп / рок изпълнители и групи; на безбройни джем сешъни с приятели и колеги. През 2005 записва албума Poor Boy Blues на блусаря Jerry Forney с неговата блус банда.

През 2006 Жоро отива да живее в New York City където продължава активно да развива уменията си на изпълнител и сешън музикант, като успоредно с това започва да преподава частни уроци по барабани. Малко по-късно започва да свири с група Kagero - смесица от балкански ритми и мелодии и акустичен рок, а през 2008 бандата записва дебютния си и едноименен албум.

От края на 2008 година насам Жоро живее в България. С връщането си започва работа като озвучител на клуб Бекстейдж. Година по-късно се отдава на музиката и започва да участва активно на музикалната сцена с групите Strings и Мастило. Успоредно с това Жоро продължава да развива уменията си като преподавател и броя на учениците расте постоянно.

През 2010 година Жоро Марков основава Читалището - сайтът, посветен на уроци по изкуство. Целта на сайта е да улесни развитието на частни преподаватели и школи, които извършват дейност в областта на изкуството.

Същата година започва работа в Sofia Live Club. Една от основните му длъжности там е менажирането на процеса по наемане и приемане на чуждестранни изпълнители, както и техническата част от живото им изпълнение. Жоро лично е работил с музиканти като Paco de Lucia (НДК Зала 1, 2010г.), Steve Lukather (Toto); Paul Gilbert (Mr Big), Jojo Mayer & Nerve, Dub Pistols, Asian Dub Foundation, Alice Russell, Mezzoforte, Henderson/Berlin/Chambers Super Trio, както и с много български изпълнители.

През 2013 реализира своята дългогодишна мечта и основава школа по музика Band House.

Успоредно с работата си в Sofia Live Club и преподавателската си дейност, Жоро свири и записва активно с Дани Милев Бенд и група Funkalero.

Уроци и курсове от Георги Марков

ПредметГрадЗанятияПубликувана на
София Индивидуални уроци03 февруари 2020